Opleiding NLP Master Coach

Effectief leren coachen met de opleiding NLP Master Coach

Deze unieke, gecertificeerde 26-daagse opleiding tot NLP Master Coach, die wordt gegeven door Ariënne Stolk en een aantal gespecialiseerde Co-trainers, stelt je in staat om anderen professioneel te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Je leert om effectief een blijvende transformatie bij je cliënt of medewerker te bewerkstelligen. De opleiding NLP Master Coach is de hoogst haalbare opleiding in Nederland op het gebied van NLP coaching.

Opleiding tot Master coach voor NLP’ers

De behoefte aan deskundige en doelmatige coaching zal in de nabije toekomst alleen maar toenemen. Een NLP Master Coach beschikt over de meest geavanceerde NLP technieken en vaardigheden, en is in staat cliënten te begeleiden bij het doorvoeren van gewenste veranderingen. Deze opleiding is uitsluitend toegankelijk voor NLP Master Practitioners die bereid zijn zich verder te ontwikkelen en het hoogste haalbare resultaat te bereiken, voor zichzelf en hun cliënten.

aanmeldingsformulier
aanvraag-brochure
agenda

NLP Master Coach

De opleiding NLP Master Coach: wat kun je ermee?

 • Je kunt mensen effectief coachen, als zelfstandig coach of als onderdeel van je werk.
 • Je kunt mensen helpen veranderen en ze helpen hun doelen te bereiken.
 • Je weet hoe verandering werkt en hoe je veranderingsprocessen kunt begeleiden.
 • Je beheerst de relevante modellen en technieken en weet wanneer je die kunt toepassen.
 • Je verdiept je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Nieuwe technieken en inzichten

Ben jij al werkzaam als coach, dan zul je je vaardigheden naar een aanzienlijk hoger niveau kunnen tillen met deze nieuwe technieken en inzichten. Je leert wat de achterliggende structuren zijn bij het coachen en je ervaart hoe je NLP bij dit proces kunt integreren. Daarnaast leer je werken met inzichten en interventies uit onder meer systemisch werk, TA, voice dialogue en karakterstructuren.

Inhoud van de opleiding NLP Master Coach

 • Alle ins en outs van het proces van coaching.
 • De intake: je leert verschillende manieren om een intake af te nemen.
 • Opstellen van een coach- of behandelplan.
 • Het inzetten van de juiste interventies, gericht op de problematiek in kwestie.
 • Psychologische stromingen en ontwikkelingspsychologie.
 • Het menselijk lichaam: wat hierbij van belang is bij coaching, zoals de rol van het sympathische en parasympathische zenuwstelsel, die beide betrokken zijn
 • Bij stress en stressgerelateerde klachten.
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling.
 • Overdracht en tegenoverdracht: hoe ga je hiermee om als coach?
 • Hypnose en taalpatronen.
 • Provocatief coachen: wanneer kies je hiervoor en hoe pak je het aan?
 • Karakterstructuren en het gebruik hiervan binnen coaching.
 • Beweging en lichaamswerk binnen coaching.
  Diverse andere methodieken, zoals tijdlijnen, TA, systemisch werk en Voice dialogue en je leert hoe je kinderen kunt coachen.

kennismakingsgesprek
inschrijven-nieuwsbrief

Studiebelasting opleiding

Naast het bijwonen van de verplichte opleidingsdagen wordt het volgende van je verwacht:

 • Na het eerste halfjaar ga je als coach aan de slag; je coacht per week minimaal één cliënt via eigen bronnen of na bemiddeling van Equilibrium.
 • Elke maand neem je deel aan ten minste één intervisiebijeenkomst met jouw groep.
 • Elk kwartaal neem je deel aan een supervisiebijeenkomst met de trainers.
 • Wekelijks besteed je de nodige tijd aan het doornemen van leesmateriaal, het maken van huiswerk, schrijven van rapportages, etc. De duur en intensiteit hiervan verschilt per persoon van ongeveer 2 tot 6 uur. We verwachten dat je dit zelf kunt inschatten.

Duur en opzet opleiding

De erkende opleiding NLP Master Coach duurt anderhalf jaar. Het eerste halfjaar leg je de basis van de benodigde vaardigheden in vijf blokken blokken, totaal 11 dagen. Het tweede halfjaar ga je praktisch aan de slag en breng je de verdieping aan tijdens vier blokken opleidingsdagen totaal 11 opleidingsdagen.

Het laatste halfjaar besteed je voornamelijk aan de praktijk en praktijkbegeleiding. Dit afsluitende, verdiepende laatste halfjaar heb je twee keer 2 opleidingsdagen waarbij de laatste dagen deels uit examens en de certificering bestaan. Het gehele proces leidt ertoe dat je na afronding aan de slag kunt als een professioneel, bekwaam en flexibele coach.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent in het bezit van een erkend NLP Practitioner certificaat en een erkend NLP Master practitioner certificaat. Daarnaast ben je gemotiveerd, nieuwsgierig, leergierig en sta je open voor veranderingen. Als je je vooropleiding bij een ander instituut hebt gedaan vragen we je langs te komen voor een kennismaking gesprek.

Investering

Deze bedraagt voor de anderhalf jaar durende 26-daagse opleiding NLP Master Coach €3575,–. Dit is inclusief supervisie, materiaal en extra begeleiding bij verslagen e.d. Tijdens de opleidingsdagen krijg je koffie, thee, vers fruit en een uitgebreide, gezonde lunch geserveerd.

Praktische informatie

De opleiding NLP Master Coach wordt gegeven door Ariënne Stolk, samen met enkele gasttrainers, zoals Lianne de Graaff.

Het aantal cursisten varieert van 8 tot maximaal 12.

Alle door Equilibrium geleverde materialen, zoals die voor het coachplan en de schema’s, mag je ook na de opleiding vrij gebruiken.
Wij organiseren tijdens de opleiding twee keer een gezellig samenzijn/groepsactiviteit.

Certificering

Na het succesvol afronden van de opleiding (zie het examenreglement) ontvang je het Equilibrium NLP Master Coach certificaat.